Vælg en side

Traktorkunst

I anledning af Holstebro Struer Landboforenings 200-års jubilæum, blev en traktor forvandlet til et kunstværk. Sponsoreret af Troles og kunstnerisk skabt af Anna-Caroline Bonde Fosmark, forestiller traktoren en malerisk solnedgang, solsikker og bondegårdsdyr. 

En gammel Ferguson 26, genoplivet gennem sandblæsning og lakering, blev det ideelle lærred for Caroline. Efter at have monteret tre ekstra plader, blev traktoren omhyggeligt opmålt, klar til hendes kunstneriske berøring.

Med en palette af gule og orange nuancer skaber Caroline en levende solnedgangsstemning på traktoren. Dertil tilføjer hun blå solsikker, der indfanger skønheden i detaljerne. Sammen udgør disse elementer en harmonisk og imponerende base, der fuldender det samlede kunstværk og bringer en følelse af natur og ro.

Jeg en gård mig bygge vil,
der skal være have til.
Store marker, grønne enge,
og med lam i lille vænge,
heste, grise, køer og får,
hører til min bondegård.

 

Her er det dog koen, grisen og hanen, der stjæler rampelyset. Caroline har med stor dygtighed og kreativitet givet disse dyr liv og farve. 

Da traktoren, skal udstilles udendørs i Storeåren i Holstebro, krævede det en robust bæreramme. Denne er svejset sammen af stål.

Traktoren er derefter malet med UV-maling. Det betyder, at når mørket falder på vil de smukke solsikker, kyllinger og andre malede dyr lyse op. Det skaber en betagende effekt, hvor kunstværket skifter karakter og bringer en magisk atmosfære til omgivelserne i skumringstimen.

Den færdige traktor er nu på vej til sit nye midlertidige hjem i Storeåren i Holstebro. Her bliver den omhyggeligt hejst ud i vandet og fastgjort på en søjle. 

“Hvis jeg skal være helt ærlig, så synes jeg, at den er smukkere end Den Lille Havfrue”: sådan lød det begejstret fra formanden for landboforeningen om den kunsteriske Ferguson 26, ved indvielsen i Maj. 

Efter at have stået sommeren over i Storeåren, tager traktoren videre til Struer, hvor den skal udstilles, for til sidst at ende på landbrugscenteret i Holstebro.