Vælg en side

Strømmen

“Fortællinger og myters relation til mennesker og steder ligger til grund for Oskar Kolianders praksis. Til Rebekkagang har Oskar Koliander skabt et lysværk kombineret med skulptur. Udgangspunktet for værket er de oversvømmelser, der historisk har præget bunden af passagen ved Madevej, samt både den bibelske og den lokale Rebekka, der har lagt navn til passagen.”

Sådan skriver Aabenraa kommune om Oskar Kolanders værk.

 

Værket er en del af en større udstilling, hvor flere unge danske kunstnere sætter deres præg på bybilledet i Nørreportkvarteret i Aabenraa.

Værket blev indviet i spetember 2022

Strømmen består af 8 strenge, der snor sig både horisontalt og vertikalt. Her er valsen taget i brug, for netop at kunne give det organiske udtryk.

Hver streng består af en bund- og topprofil der svejses sammen. På bundprofilen monteres LED-lysbånd, der skal give fornemmelsen af vand i bevægelse.

Prøveopsætning af Strømmen. Her kan man virkelig fornemme, hvor meget kontruktionen snor sig i landskabet. 

For at kunne transportere værket opdeles det i seks sektioner. 

Her ligger alle sektionerne klar til at blive fragtet mod Aabenraa til opsætning. 

Her er Oskar i gang med monteringen af de mange meter LED-båndt. LED-lyset er programeret til at lige vand, der løber med strømmen.

Alle sektionerne er hængt op med wirer på beslag, der er monteret på husmurene i gyden.

Hver sektioner er hængt op med 12 wirer. Der er brugt 50 wirer til at sikrer hele kunstværket.

Strømmen blev indviet i september 2022, som en del af et større projekt i Aabenraa kommune, hvor flere unge kunstere har udstillet deres værker i Aabenraa bybillede.

Her ses Oscar Koliander foran sit værk Strømmen.