Vælg en side

I Mellem Tiden

I Mellem Tiden er skabt af Mette Mailund Strong, der har ladet sig inspirere af tiden, til at skabe skulpturen, der står i Ølstykke Bypark.

 

I sin åbningstale beskriver Mette sit værk såleden:

Skulpturen er i sin grundform foranderlig og flygtig – som tiden.
Flader opstår og forsvinder, billeder fremkaldes og opløses. Solen skaber skygger der, som i soluret vil bevæge og transformere skulpturen i komplekse skyggespil”

 Du kan læse mere og kunstneres tanker om skulpturen på hendes egen hjemmeside her. 

 

Selve konstruktionen er opbygget af syv sektioner, med et antal påsatte lameller. Sektionerne har forskellige udtryk, der blandt andet ses i de forskellige materialevalg, herunder rustfri stål, aluminium og lasergravering.

Sektioner og lameller

Efter udarbejdelse af diverse prøver i rustfri stål og aluminium samt udvikling af system til at sammensætte disse, kunne det endelige arbejde påbegyndes. Først sammensvejses inderrammerne til lamellerne, og samles i sektioner. For at give en overblik over skulpturen, sammes den i en lille prøveopsætning, før lamellerne færdiggøres helt.

 

Siderne til lamellerne er lavet, så de passer præcist ned over inderrammerne, men med lidt hjælp fra minilæsseren, skubbes det hele forsigtigt sammen.

Uden mad og drikke, duer helten ikke

Opsætningen af “I mellem Tiden” foregik i noget lidt kedeligt vejr, men det har nu aldrig været en hindring, for at udføre et godt stykke arbejde. På trods af det våde vejr, var stemningen god, også under frokostpausen, hvor der lades op til den sidste indsats med finpudsning og pletmaling.

I Mellem Tiden – In Between Time

Skulpturen blev indviet med tale og musik i oktober 2021 sammen med indbyggerne i Ølstykke.