Vælg en side

Blomsterhimmel

Blomsterhimmel er skabt af Veronica Hodges, og kunne opleves i forbindelsen med særudstillingen Dronningens smykkeskrin. En udstilling, lavet i forbindelsen med dronningens 50 års jubilæum som regent. 

Blomsterinstallation er lavet i aluminium og tusindvis af håndlavet papirblomster. Mellem blomsterne gemmer der sig små overraskelser til kongefamilien. Bl.a. to fugle, som dronning Magrethes far Frederik d. 9 havde tatoveret på kroppen.

Prøvegren

Først laves en prøvegren, for at sikre, at vi kan få det organiske udtryk, som Veronica ønsker til hendes værk. Grenen er lavet af aluminium og derefeter behanldet med et materiale, der gør overfladen ruflet. Herefter er grenen malet.

Opbygning af grene

 

Den grove struktur på grenen opbygges af Troels. Herefter begynder arbejdet med de mindre grendetaljer, som påmonteres i samarbejde mellem Troels og Veronica.

Efterhånden som grenene bliver samlet, kan man også fornemme volumen af værket.

Prøveophængning og maling

Efter samling af alle grenene laves en prøveophængning, så vi kan se hvordan grenkonstruktionen hænger i luften, og vi har mulighed for at justere på vægten. Herefter skilles alle grenene ad, så de kan overfladebehandles og males.

Ophængning af grenkonstruktionen

Udstillingen blev indviet i januar 2022 og lukkede ned i oktober 2022